Гарячі путівки на сімейний відпочинок в Болгарії на морі

 Про Болгарію

Болгарія розташована на сході Балканського півострова. Східні береги країни омиває Чорне море. Якщо дивитися за годинниковою стрілкою, то держава сусідить із Туреччиною, Грецією, Македонією, Сербією та Румунією. Туризм становить важливу частину економіки Болгарії, тому активно розвивається. Щорічно країну відвідує близько 9 млн. іноземних туристів. Цьому сприяє різноманітний рельєф місцевості, де помістилися і золотаві піски узбережжя, і густо-зелені ліси, і засніжені гори. Список причин також включає рекреаційні можливості, смачна кухня і приємна ціна відпочинку в Болгарії.



Перші згадки про болгари датуються 354 роком, хоча історія деяких болгарських міст, наприклад, Пловдіва, тягнеться корінням ще глибше. Протодержава сучасної Болгарії було створено 681 року, називалося Перше Болгарське Царство. Пізніше країна то завойовувалась, то знову отримувала незалежність. Так, Болгарія побувала у складі Візантійської імперії, Відинського царства, Оттоманського панування.


У XX столітті тут почав розвиватися туризм, з 1960 року активно будувалися «будинки відпочинку», гірські та морські курорти, а з настанням XXI століття тут запрацювали сотні приватних готелів та ресторанів із відмінним сервісом.


Болгарія відноситься до континентально-середземноморського кліматичного поясу. Влітку тут сухо та спекотно. Температура повітря вдень досягає +35°С, вода у Чорному морі прогрівається до +25°С...+27°С. Взимку в Болгарії реєструються снігопади, термометр показується нижче +0 ° С, що забезпечує стабільний сніговий покрив на гірськолижних курортах.

Відпочинок у Болгарії

Популярні курорти

Созополь - популярний морський курорт Болгарії, який приваблює старовинними вуличками, виноградними гаями та Кам'яним лісом. Якщо вас цікавить відпочинок в Болгарії з дітьми, то Созополь відмінно підходить для такої подорожі. Найпопулярніші пам'ятки - архітектурний заповідник Харманіт, який охороняється ЮНЕСКО та природний парк Ропотамо.

Золоті Піски - один із найбільш відвідуваних курортів країни. Тут знайдуться готелі та ресторани на будь-який смак, а також оздоровчі центри, аквапарк та інші розваги. Пляжний відпочинок влітку тут – суцільне задоволення .

Сонячний Берег - найпопулярніший район, куди можна купити тур до Болгарії на двох недорого. Улюблена студентами курортна зона, де поряд з готелями категорії 5 є багато недорогих тризіркових готелів. Багато пляжів нагороджено «Блакитним прапором».

Пампорово славиться радоновими та сірчаними ваннами, а з грудня до березня приваблює мандрівників гірськолижними трасами.

Боровець (Чамкорія) - найбільший та найстаріший у Болгарії курорт для любителів зимових розваг. Протяжність трас різних складностей понад 40 км.

Албена – третя за популярністю пляжна зона. У липні та серпні складно знайти тури в Болгарію з зупинкою в готелях Албени.

Велинград – болгарська бальнеологічна столиця, СПА-курорт із десятками термальних джерел.

Банско- молодий гірськолижний курорт на південному заході країни з якісними схилами та добре розвиненою інфраструктурою.Тур в Болгарію з Українив цей регіон можна купити як з авіаперельотом, так і з проїздом автобусом. Тут є можливість не тільки покататися на лижах або сноуборді, але й пізнати плюси екскурсійного та оздоровчого туризму, відправившись на термальні джерела або історичні пам'ятки неподалік.

Автобуси до Болгарії

Види відпочинку

Пляжний. На багатьох чорноморських курортах країни можна відпочити бюджетно і з комфортом, путівки в Болгарію все включено коштують дешевше за аналогічні тури в Іспанію або інші приморські країни Європи.

Оздоровчий . Болгарські рекреаційні центри з термальними мінеральними джерелами розташовані в горах або біля моря, що збільшує ефект від терапії. Так, путівка, що горить, в Болгарію на один з оздоровчих курортів стане непоганим бюджетним варіантом, враховуючи популярність цього виду відпочинку не тільки у іноземних туристів, а й у місцевих жителів.

Паломницький. Десятки стародавніх святинь збереглися у чудовому стані до наших часів: величні православні собори та храми, монастирі, розташовані у скелях та біля підніжжя гір. Здійснюючи такі тури в Болгарію автобусом, наприклад, ви легко зможете поєднати цей вид відпочинку з пляжним, якщо вибрали для поїздки літньо-осінній період.

Гірськолижний. У країні понад 10 центрів для лижників та сноубордистів як для новачків, так і для досвідчених спортсменів. Багато туристів віддають перевагу ранньому бронюванню турів до Болгарії на зиму, що дозволяє знайти гарне місце і суттєво заощадити на проживанні в готелях поблизу гірськолижних трас.

Екскурсійний. Стародавні собори та монастирі, гробниці, печерні церкви та місто-музей Несебр приваблюють туристів з усього світу.

Спелеологічний. У печерах Магури можна оглянути наскельні малюнки стародавніх поселень Балканського півострова. У плевенському парку Кайлик відвідає Музей вина, розташований у природній печері. А в західній Болгарії — побувати в найдовших печерних коридорах ущелини Духлату.

Яку б відпустку в Болгарії ви не планували, чи це сімейний відпочинок з дітьми, канікули з друзями або романтична поїздка з коханою людиною, експерт компанії «Поїхали з нами» з легкістю здійснитьпідбір турупід ваш запит та фінансові можливості, допоможе з вибором курорту та підкаже, який готель краще вибрати.


Найкращий час для відпочинку

Найбільше відпочиваючих у Болгарії з травня до жовтня, коли вода в морі прогрівається до +25°С...+27°С. На початку та наприкінці сезону ціни на тури значно нижчі, ніж у літній період.Авіатури в Болгаріюзавжди коштують дорожче за автобусні. Тому, якщо ви хочете заощадити на путівках із перельотом, зверніть увагу на відпочинок у низький туристичний сезон.


Поїздка в Болгарію може бути запланована на травень-червень, жовтень, якщо ви не любите сильної спеки і спокійно ставитеся до морських хвиль, що освіжають. А ось шанувальникам нескінченних купань та розпеченого пляжного піску варто вирушати на болгарські курорти у липні-серпні. Щоправда, варто враховувати, що це піковий час сезону, і дешеві тури до Болгарії з авіаперельотом на цей період знайти дуже складно.


На гірських трасах можна покататися на лижах чи сноуборді із грудня до середини квітня. Завдяки м'якому клімату, зими на гірськолижних курортах не бувають надто морозними. Середня січнева температура тримається в показниках -3 ° С ... -5 ° С, тому можливість замерзнути практично виключається. Головне замовляти авіа тури до Болгарії на зимовий час заздалегідь — у період різдвяних свят тут зазвичай є аншлаг.


Купити путівку до Болгарії для екскурсійного відпочинку варто на весну чи осінь, а для рекреаційної поїздки актуально будь-яку пору року.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Гаряча пропозиція

Okean Tyr's Photo

New photo posted in Okean Tyr: 'MADARA 4* – 287 євро/особа Тури в Болгарію⛱ 💢завдаток – 15%, решту сплачуй за 14 днів до виїзду❗️ 🏨MA...