відгуки Сонячний Берег, відпочинок з дітьми в Болгарії, сімейний відпочинок на морі

Перший раз я опинилася в місті Поморіє ( Болгарія ) за порадою подруги , коли шукала місце для тривалого відпочинку на морі з дітьми . Другий раз я поверталася в доброзичливе і гостинне місце , де легко відпочивати з дітьми.

Поморіє ( Болгарія ) , Старе місто , пляжі в Поморіє

Поморіє знаходиться в 20 км від аеропорту Бургас. Жителі ділять Поморіє на Старий і Новий місто . Старе місто розташоване на вузькому півострові і тут завжди дме вітерець , спека переноситься легше. З одного боку півострова - причали для човнів , катерів і корабликів . Тут немає пляжів , але ввечері приємно прогулятися по набережній або посидіти в ресторанчику .

З іншого боку півострова - пляжі . На пляжах є стаціонарні (платні) парасольки і місця , куди можна прийти зі своїм парасолькою . Чим далі від кінчика півострова - тим темніше пісок , аж до чорного. Кажуть , що лежати на Чорних пісках дуже корисно для здоров'я. Недарма саме тут знаходиться грязелікарня , але про неї пізніше.


Як ставляться до туристів в Болгарії

Болгари доброзичливі , гостинні і дуже розслаблені. Днем господарі магазинчиків сидять в тіні на вулиці і мирно розмовляють з господарями сусідніх магазинчиків. Старше покоління непогано пам'ятає російську мову , який вони вчили ще в школі. Відповідаючи "Так" , болгари будуть мотати головою , що у нас означало б "Ні". Будучи вже четвертий раз в Болгарії , я до сих пір не можу звикнути до цього і перепитую . Крім болгар в Поморіє приїжджають відпочивати з Росії , України , Прибалтики та інших країн.

Де жити в Поморіє ( Болгарія )

Ми знімали квартиру в приватному секторі. У Старому місті багато невеликих 3 - 4 -поверхових будиночків. Влітку болгари живуть на нижньому поверсі , а інші поверхи здають. Здають по- різному: хтось квартирами ( апартаменти ), хтось кімнатами ( зграї ) , а можна знайти і ліжками. Ми жили в такому будиночку , тобто в одному будинку з господарями. З балкона нашої квартири на 2 поверсі було дуже зручно слідкувати за коляскою з дитиною , який засипав по дорозі з пляжу . На короткий термін житло можна зняти прямо на місці ( крім липня) , на тривалий ( від 1 тижня ) краще домовлятися заздалегідь.

Якщо немає бажання жити поруч з господарями , можна зняти квартиру в новому будинку. Будівництво йде дуже активно : на місці , де чотири роки тому був пустир , зараз стоять будинки так званого " московського кварталу" . Але господарі цих квартир - не тільки москвичі , болгари теж купують тут житло .

Можна зупинитися в звичайному готелі . Також в Поморіє є готелі з номерами - апартаментами.





Продукти та харчування в Поморіє ( Болгарія )

Рекомендую купувати тільки місцевого виробництва. Дуже хороші молочні продукти. Мої діти із задоволенням їли кисле молоко. Окрім продуктів з коров'ячого молока , продаються також з козячого , овечого та буйволиного . " Біволско кисело мляко " ( буйволяча кисле молоко) була улюблена у нас на полуденок . На ринку є молоко (треба встигнути купити вранці ), фрукти , овочі і ягоди - все свіже і дешеве. За весь час проживання ні на що ні у кого не було ніякої алергії.

М'ясо в магазині - в основному свинина , в різних видах , і курка . Рідко попадалася баранина . Яловичина теж є, але завжди тільки одного виду - безкісткова . У магазині " Мега" можуть при вас приготувати фарш з того шматка м'яса , який ви виберете самі. Якщо хочеться поїсти свіжої риби , то варто вранці прогулятися до причалу , де рибалки продають свій улов.

Для тих , хто не хоче готувати , вранці в пекарнях продається свіжа випічка , вдень у ресторанчиках пропонують недорогі обіди з трьох страв , а ввечері можна поїсти смачного м'яса або риби , які готуються на решітці.

Чим розважитися в Поморіє ( Болгарія )

На море можна покататися на катамарані , банані та інших надувних штуках. Є пляжний волейбол . Дитячі майданчики і " атракціони однієї монети " можна зустріти по всьому Старому місту. Мені особисто сподобався сквер поруч з історичним музеєм - поки я відпочивала з коляскою в затінку , діти розважалися на майданчику . Ще ми знайшли майданчик з дитячими тренажерами .

Увечері , коли спека спадає , всі відпочиваючі спрямовуються на головну пішохідну вулицю , яку ми прозвали Арбат . Для дітей - атракціони , батут , малювання піском , розфарбовування гіпсових фігурок. Бажаючим заплітають африканські косички і роблять тату- малюнки , які змиваються через кілька днів. По вулиці ходить клоун і робить фігурки з довгих кульок , індіанці грають свої національні мелодії , лялькар - маріонеточнік дає уявлення і багато ще іншого , на що діти мене " розкручували " щовечора . Іноді виступають артисти з національними піснями і танцями. Якось раз в місто приїжджав цирк - моїм діточкам дуже сподобалася вистава .

 спокійний відпочинок в Несебрі

Тут же , на головній вулиці , розташувалися магазинчики . Нам зустрілася болгарська , турецька , іспанська , італійська , німецька і португальська одяг , лавки з морськими та національними сувенірами. Є магазин російської книги , де можна знайти книжку на будь-який смак .

Що є для дітей у Поморіє ( Болгарія )

Для дітей тут є все. Приємний пісочок на пляжі , пологий вхід в море. Дітей на пляжі багато , тому мої завжди знаходили собі компанію для ігор. Відмінні продукти. Магазини дитячих товарів ( підгузники , дитяче харчування , одяг , іграшки і все інше) , аптеки. Дитячі майданчики та розваги на море і ввечері. Є дитяча кімната , де можна залишити дитину на час . На мій погляд , Поморіє хороший для дітей до 7-8 років - тим , хто постарше , вже може бути нуднувато. Хоча для старшої дитини 11 років ми знайшли тренера з настільного тенісу , і кожен день у нього було тренування , так що і він теж залишився цілком задоволений.

Грязелікарня в Поморіє ( Болгарія )
сімейний відпочинок в Болгарії
У Старому місті є солоне Поморійського озеро , де добувають лікувальну грязь і сіль. На березі озера побудована грязелікарня . Багато хто приїжджає в Поморіє спеціально , щоб лікуватися грязями. Ми скористалися такою можливістю і взяли 10 сеансів синові, щоб підлікувати його ніс. Якщо цілеспрямовано їхати в Поморіє , щоб лікуватися , то краще вибирати житло поруч з лікарнею , щоб не ходити вдень по жарі . Також в лікарні можна купити бруд і користуватися нею самостійно - на пляжі завжди можна було зустріти "брудних " людей. Поруч з лікарнею побудований сучасний комфортабельний готель , мешканці якого і відпочивають , і лікуються .

Документи , необхідні для поїздки в Болгарію з дитиною

1 . Віза . Можна зробити через турагенство , а можна попросити господарів вислати запрошення і зробити самостійно.
2 . Квитки на літак краще купувати заздалегідь, тому як тільки вони надходять у продаж , турагенства скуповують найдешевші і продають потім тільки як двотижневі чартери.
3 . Медична страховка.
4 . Згода другого з батьків , якщо з дітьми їде тільки один.

Гроші і ціни в Болгарії

У Болгарії є своя національна валюта - болгарський лев , його курс трохи коливається - приблизно 20 рублів або 0,5 євро за 1 лев.

Квартира з двох кімнат (спальня + кухня- вітальня) з пральною машиною і кондиціонером коштує 30-40 євро на добу. Парасолька і лежак на пляжі на весь день - 5 + 5 лев.

Поради та особисті враження про Болгарії , Поморіє

1 . Обидва рази , які я відпочивала з дітьми , одна дитина переміщався в колясці. У деяких частинах міста мені доводилося везти коляску по проїжджій частині , тому що тротуари були зайняті припаркованими автомобілями і прилавками магазинів. Спершу це здавалося небезпечним , але я швидко звикла - болгарські водії пропускали або акуратно об'їжджали нас .

2 . Не раджу купувати їжу ( морозиво , випічка , варена кукурудза) , яку розносять і пропонують прямо на пляжі. Краще запастися тим же самим , але купленим в магазинчиках по дорозі на пляж.



3 . Болгари кажуть , що їх водопровідна вода дуже чиста , і самі її п'ють з-під крана. Ми на водопровідній воді готували , тобто використовували кип'ячену , а питну воду купували.

4 . У липні є один тиждень , коли погода псується. В один рік це була холодна (19-20 градусів) погода. В іншій рік весь тиждень були настільки сильні хвилі , що рятувальники не пускали в море купатися. У цей час ми намагалися відвідувати різноманітні екскурсії .

5 . Багато ліків продаються в аптеці за рецептом . Тому , якщо є необхідність у лікуванні , краще викликати лікаря за страховкою і отримати рецепт на необхідні медикаменти.

6 . Якщо з дітьми знімати квартиру , то варто звернути увагу на наступне:
- Віддаленість від моря (не варто брати 1 -у лінію , буде шумно) і продуктових магазинів;
- Чи дадуть вам пляжні рушники ;
- Наявність пральної машини - у нас в перший рік її не було в квартирі , але ми домовилися з господинею і прали у неї ;
- Наявність інтернету ( є не у всіх) ;
- Наявність дитячого ліжечка і стільчика - якщо це принципове питання , то краще з'ясувати його заздалегідь, тому на місці щось знайти буде непросто.


Нам було сумно їхати додому , хоча ми і дуже скучили за рідними. І діти вже просяться на наступне літо знову в Поморіє .

1 коментар:

  1. Перемещение любых грузов через границу невозможно без таможенного оформления. Только абсолютное знание всех тонкостей оформления документов избавит от таких проблем, как длительная задержка груза на границе.
    Максимально качественное и срочное оформление любого груза гарантирована нашим клиентам, благодаря:
    многолетнему опыту работы в области международных перевозок, включая таможенное оформление;
    длительному сотрудничеству с государственными органами;
    регулярному изучению изменений в таможенной политике разных стран.
    http://yugrosport.ru/uslugi/tamozhennoe-oformlenie/

    ВідповістиВидалити

Гаряча пропозиція

Okean Tyr's Photo

New photo posted in Okean Tyr: 'MADARA 4* – 287 євро/особа Тури в Болгарію⛱ 💢завдаток – 15%, решту сплачуй за 14 днів до виїзду❗️ 🏨MA...