Курорти Болгарії

Курорти Болгарії

Кранево

Курортне селище Кранево розташоване між курортами Золоті піски і Албена. На цьому курорті Ви знайдете все, що потрібно для вдалого відпочинку - гарні пляжі, пейзажі та спортивні атракціони. Тут до Ваших послуг чудові кемпінги, ресторани, магазини. На пляжі є джерело з мінеральною водою, яка використовується для лікування. Кранево - невелике курортне містечко, розташоване в північно-східній частині Болгарії, за 5 км від Албени, за 12 км від Золотих Пісків і за 27 км від Варни. Довжина смуги пісчаного пляжу - 6 км, а ширина - до 100 м. Зараз Кранево активно розвивається як центр сімейного та дитячого відпочинку, за останні роки тут збудовано велику кількість комфортабельних готелів та вілл. До ваших послуг також численні ресторанчики з національною болгарською, а також китайською, індійською, європейською та арабською кухнею.

Несебр

Несебр розташований на крихітному півострові поруч з курортом Сонячний берег і знаходиться в 37 км від Бургаса (тривалість трансферу з аеропорту Бургаса приблизно 40 хвилин).Несебр - один з найстаріших міст Європи (був заснований як фракійське поселення в кінці бронзового століття), з 1983 року його оголошено UNESCO пам'ятником культури світового значення і знаходиться під захистом цієї організації.Старий Несебр - справжня скринька з архітектурними коштовностями, в середні століття в ньому було побудовано більше 40 церков. Частина з них збереглася до наших днів. Поруч із залишками кріпосної стіни біля центрального входу в місто розташоване Археологічний музей з чудовою колекцією античних і середньовічних творів мистецтва.Якщо ви зупинилися в одному з комфортабельних готелів у новій частині Несебра, то старе місто - чарівний, неповторний, загалом - найкраще місце для вечірніх прогулянок.

Обзор

Курортне містечко Обзор знаходиться на півдорозі між Варною і БургасомБлизько 70 км відокремлює Огляд від аеропортів обох міст (приблизна тривалість трансферу 1 год 20 м).
Стародавні греки дали старовинним чорноморському поселенню ім'я Геліополіс - місто сонця. Римляни побудували тут храм Юпітера, залишки цього храму і римської кріпосної стіни все ще можна побачити в міському парку.
Широка пляжна смуга досягає 7 км в довжину. В Обзорі багато невеликих сімейних готелів, пропонується розміщення і в готелях високої категорії.
      Обзор - курорт, приємний в усіх відношеннях для сімейного відпочинку, тихого і спокійного, без шуму, гамору і надмірностей великих індустріальних курортів.
 Це курорт, що бурхливо розвивається, з кожним роком привертає все більше туристів, прагнучих провести свою відпустку подалі від шуму і метушні великих курортів. Гостей чекають багатий вибір розваг, дискотеки, бари, велика кількість затишних ресторанчиків і кафе. А ціни тут значно нижчі, ніж на великих багатолюдних курортах.

Поморіє

Місто Поморіє знаходиться в 18 км від Бургаса і всього в 8-ми км від Бургаської аеропорту. (Орієнтовна тривалість трансферу - 15 хвилин).
Унікальність курорту полягає в тому, що крім прекрасного пляжу (дрібний пісок в деяких місцях незвичайного, майже чорного кольору завдяки великому вмісту в ньому заліза, магнію, алюмінію і магнезія) в Поморіє є дуже солене озеро, відоме своїми цілющими грязями. Лиманні грязі - обов'язкова і цінна складова грязелікування, проведеного в бальнеоцентрах країни - їх доставляють саме з Помор'яЗа допомогою поморійскіх грязей особливо успішно лікуються гінекологічнізахворювання, ряд захворювань опорно-рухового апарату - наслідки травм, дископатии, стани після тромбофлебіту, хронічні форми суглобового ревматизму, інші захворювання запального характеру.
       Так що приїжджайте і поєднуйте приємне проведення часу на море з корисними для здоров'я!
       Пляжі пологі, піщані, такі, що простягнулися на 4,2 км. Дно опускається поступово, поряд з пляжами немає холодних підводних течій, так що навіть діти і недосвідчені плавці можуть відчувати себе в безпеці. Піски на пляжах багаті залізом. Бухта біля міста - улюблене місце для яхтингу і прогулянок під вітрилом. На пірсі зазвичай розташовуються риболови-любителі. У Поморіє розташовані готелі і пансіонати (1-3 "зірки"), ідеальні для тихого сімейного відпочинку.
       Поморіє був заснований грецькими колоністами в IV в. до н.е., і вже в ті часи славилося своїми солоними озерами, багато з яких мали статус священних. Зараз місто знамените виробництвом чудових коньяків і вин, видобутком морської солі і цілющими грязями. Тут знаходиться один з найбільших і сучасних в Болгарії винний погріб, а також купольна фракийська гробниця (III ст.) і монастир Св. Георгія (1856 р.).

Приморско

Приморско - невеликий південний містечко - курорт, розташоване в 55 км на південь від Бургаса і в 160 км від морської столиці країни міста Варна. У Приморсько чисте спокійне море і два прекрасних великих пляжі протяжністю приблизно 8 км (особливістю пляжів в цьому регіоні є наявність дюн) з дрібним золотистим піском. Навколо досить екзотична рослинність і безліч природних красот: річка Ропотамо, заповідник «Аркутіно» з безліччю водних лілій, болота і озер, скеля «Голова лева», зміїний острів, мальовничі скелясті береги.        Крім природних в районі Приморсько є і археологічні, і історико-культурні пам'ятки: поселення фракійського часу, руїни фортець римського періоду.        На курорті є можливість розміщення в висококатегорійних готелях, в невеликих сімейних готелях і так званому «приватному секторі». Міжнародний молодіжний центр (ММЦ) - відомий табір відпочинку для дітей та молоді також знаходиться в Приморсько і є своєрідним «курортом в курорті». Присутність в місті такої кількості молоді, безумовно, надає додаткове своєрідність цього місця.       Для любителів вечірніх розваг і екстремалів є боулінг, водні лижі, катамарани, серфінг, дельтаплани, яхти, скутери, парашути, теніс-корти, кінна база, мисливські тури, бари, дискотеки, лунапарк і т. д. і т. п.

Рів'єра

Курорт, назва якого викликає в пам'яті узбережжі прекрасної Франції, і справді пропонує шляхетним туристам якісний та вишуканий відпочинок європейського рівня.Комплекс з п'яти готелів, розташований на березі невеликої затоки, знаходиться в 17 км на північ від міста Варна (приблизна тривалість трансферу з Варненського аеропорту - 25 хвилин) і впритул примикає до Золотих Пісків, що дуже до речі, якщо вам раптом захочеться не тиші та спокою, а тусовки і розваг.        Готелі різної категорії (від трьох до п'яти: Мавка 3 *, 4 * Лотос, Імперіал 5 *, Рів'єра Біч 5 *), але все дуже високого класу: перша лінія, просторі кімнати, вид на море, добротна італійські меблі, чудовий сервіс, чудова кухня. Варто відзначити рідкісну для Болгарії особливість - всі готелі мають власний пляж з парасольками. Парасольки ці включені в ціну номера.        На Рів'єрі відмінні умови для проведення ділових зустрічей, конференцій і тому подібних заходів - політичні переговори на найвищому рівні, як правило, проводяться саме тут. Хоча приїжджати сюди можна і потрібно не тільки для обговорення доленосних подій, а й просто так, по-сімейному. До ваших послуг сучасні SPA-центри, басейни, тенісні корти, є дитячі майданчики, організовуються ігри, змагання, прекрасна анімація для дітей.        Туристи, раз побувавши на Рив'єрі, як правило, повертаються сюди знову. Так що приїжджайте, беріть з собою дітей, няньок і тіточок. Запросіть родичів і знайомих. Всім обов'язково сподобається. 

Русалка

Найпівнічніший болгарський чорноморський курорт під назвою «Русалка» розташований у природному заповіднику «Тауке Лиман» (що в перекладі з турецької означає «Пташиний затока»), в 90 км на північний схід від міста Варна (приблизна тривалість трансферу з аеропорту Варна півтора години).Загадкові печери, невеликі відокремлені пляжі, прозоре море, настільки чисте, що є деякі підстави сподіватися на особисту зустріч зі зграєю дельфінів, привертають втомленого від міської суєти туриста до повноцінного і при цьому корисному для здоров'я відпочинку.          Русалка прекрасна для любителів походів на байдарках, задушевних пісень біля вогнища та довгих прогулянок серед природи. З курорту можна піти на екскурсію до печер і скель Камен Бряг або на озеро Тузла, на берегах якого водиться безліч рідкісних видів птахів. Русалка хороша і для тенісистів, любителів верхової їзди та стрільби з лука.          Комплекс пропонує 600 будиночків з двома ліжками, санвузлом та терасою. Кожен їх будиночків обладнаний кондиціонером, телефоном та супутниковим телебаченням. Частина апартаментів пов'язані проміжної дверима і зручні для сімей з маленькими дітьми.          Комплекс працює за принципом «all inclusive», і до честі Русалки треба визнати, що в цей термін тут вкладають набагато більше, ніж калорійне і своєчасне триразове харчування.

Святий Влас

Курорт Святий Влас розміщенний в підніжжі гори Стара Планіна на березі Чорного моря. Святий Влас - це чарівне прибережне село з населенням близько 3000 чоловік, розташована в 5 км. на північ від Сонячного берега, в 10 км. від міста Несебир і в 40 км від міста Бургас.
Курортний комплекс захоплює унікальним поєднанням чистого планінского повітря, м'якого морського клімату і гарної природи.
         Святий Влас - популярний кліматичний морський курорт, так як тут мікроклімат сприятливий для лікування легеневих захворювань. Влітку погода не надто спекотна, а осінь - довга і тепла.
У 2007 р. в Святий Влас відкрито найбільший яхт-порт в Болгарії, з можливістю розмістити 300 яхт. Тут розвинений яхтовий туризм.
         Святий Влас - улюблене місце відпочинку на морі для болгарських та іноземних туристів.
 Тут відпочивають ті, хто хоче сховатися від шуму великого курорту, але не бажають відмовляти собі в зручностях. Три піщані пляжі загальною протяжністю 1,5 км. лежать буквально біля підніжжя Балканського хребта. Місце придбало особливу популярність в останні декілька років, після того, як навколо пляжу були побудовані сучасні готелі і створена прекрасна туристична інфраструктура. Окрім традиційного пляжного відпочинку гості можуть насолоджуватися прогулянками по лісу і по гірських схилах. Світий Влас також відомий своїй сучасною маріною, що пропонує любителям парусного спорту все, що необхідне для незабутнього відпочинку на яхті. Новачкам запропонують консультації професіоналів, а просунуті яхтсмени зможуть орендувати будь-яке з численних суден в гавані, а при бажанні навіть купити одне з них.

Святий Констянтин і Єлена

Святий Констянтин і Єлена - найстарший курорт на Чорноморському узбережжі Болгарії, розташований за 10 кілометрів на північ від Варни. До недавнього часу курорт називався "Дружба", лише недавно йому повернули стару назву. Курорт засновано в 1908 році як бальнеологічний центр. Назва курорту походить від назви монастиря Святих Констянтина та Єлени, що розташований неподалік. Його збудували в 14 ст., але до нашого часу збереглася лише невелика досі діюча церква, що знаходилася на території цього монастиря. Тут тихіше і спокійніше, ніж на інших болгарських курортах. Пляж оточений скелями і численні парки перетворюють цей курорт на справжній рай для туристів. Своєю популярністю курорт завдячує чистому гірському повітрю, мінеральним джерелам і морю. Саме тут знаходяться численні бальнеологічні центри та відкриті басейни з гарячою мінеральною водою, відомою своїми лікувальними властивостями.

Созополь

Місто Созополь знаходиться в 35 км на південь від Бургаса (приблизна тривалість трансферу з Бургаської аеропорту 45 хвилин).Созополь - один з найстаріших міст на чорноморському узбережжі Болгарії. Він був заснований в 610 році до н. е. енергійними і цілеспрямованими стародавніми греками-колоністами, вихідцями з міста Мілет. Тоді Созополь називався Аполлонія Понтіка.Зараз Созополь - нарівні з Несебр - одне з найбільш відвідуваних і улюблених туристами місць. Бруковані кругляком криві тісні вулички, потемнілі від часу дерев'яні еркерні будинки, уламки чудовї античності, розсіяні тут і там по всьому старому місту, прекрасний археологічний музей, середньовічні пам'ятники складають чарівність цього невеликого «музейного» міста.      У Созополі люблять відпочивати артисти, поети, художники, загалом, творча болгарська інтелігенція. На початку вересня тут традиційно проводиться досить цікавий фестиваль мистецтв під назвою «Аполлонія». Знаменитий Созополь (в дусі згаданих вище артистизму і вільнодумства) і досить обширним нудистським (топлес) пляжем. Так що приїжджайте, озирніться, відчуйте себе трохи греком, трохи поетом і насолодитеся по-справжньому творчим відпочинком!

Сонячний берег (див. тут)

Сонячний берег - річний мегакурорт Болгарії - розташований в 35 км від Бургаса (приблизна тривалість трансферу з Бургаського аеропорту - 40 хвилин).На курорті понад сто готелів самої різної категорії - від скромних, але чудово розташованих Люлінь і Пірину до п'ятизіркового комплексу Неlena Resort, схожого за розмахом і примхливості архітектурних рішень на такий собі курортний Діснейленд. Загалом, вибір за вами.Крім готелів, Сонячний берег пропонує всі послуги та розваги, якими багатий сучасний курорт. Тут є аквапарк, величезна кількість ресторанів, барів (від невинних караоке до фривольних striptease), кафе, дитячі майданчики, дискотеки, ігрові зали, казино, магазини, ринки і так далі. Найпопулярніші дискотеки - «Айсберг», «Золоте яблуко», «Дульсинея», «Камелія», «Сирена». На курорті знаходиться найбільше казино-вар'єте на Балканах.
На прекрасному широкому піщаному пляжі (до речі, завдяки дюнам) можна засмагати, тут же пропонується можливість зайнятися різними видами спорту, в морі можна сміливо купатися (не запливаючи занадто далеко за буйки). Пляж Сонячного берега щонайдовший на побережжя - 8 км., і 30-60 м завширшки.
Зовсім поряд знаходиться місто-музей Несебр, так що до курортних розваг можна додати і серйозну культурно-історичну екскурсію (за бажанням з романтичним ухилом). Вечорами на центральному променаді Сонячного берега бадьоро прогулюються численні відпочиваючі, засмаглі й симпатичні.

Сонячний день

Сонячний день - чарівне місце санаторно-курортного типу, де  поєднується все необхідне для відмінного літнього відпочинку, а саме: затока з кращим в районі Варни піщаним пляжем і узбережжі пляжними парасолькамищо стоять прямо на березі готелів (всього їх чотири - від 3 до 5 зірок), джерела з термальною мінеральною водою, два закритих і три відкритих басейни, традиційно чудова бальнеолікувальна база (при готелях «Палас» і «Марина»), ресторани, магазини, дитячі майданчики, анімаційні програми для дітей і дорослих, свіжі світанки і ароматний морський бриз.
        Сонячний день знаходиться в 10 км від Варни (приблизна тривалість трансферу з Варненського аеропорту - 25 хвилин) і безпосередньо примикає до іншого курорту - Св. Костянтин і Єлена.
        Сонячний день - дуже спокійне, дуже тихе місце, що підходить для літніх людей і для відпочинку з маленькими дітьми.

Царево

Містечко - курорт Царево - один з самих екзотичних і привабливих морських курортів Болгарії. Він знаходиться в самій південній частині чорноморського узбережжя країни.
Курорт розташований на території трьох півостровів на березі прекрасних морських заток. Царево - унікальне за красою місце, оскільки саме тут до морського узбережжя підходять схили гори Странджа.
Пляжі Царево - улюблене місце відпочинку для туристів з усіх кінців світу.
       Основні переваги цього курорту - поєднання моря і гір, піщані пляжі, екзотична флора, прекрасні умови для водного спорту, підводного плавання, мисливського туризму. Саме Царево - невелике містечко, але в сезон він приймає більше п'яти тисяч гостей. І не було ще жодної людини, якої не змогли б влаштувати, оскільки до всіх відпочиваючих тут відносяться з особливою увагою. Спочатку місто рибалок, що називалось Мічурин, тепер місто Царево лежить на підніжжі гори Странджа. Царево відомо своєю гірською природою, великою кількістю хижих звірів та своїми печерами. Царево є розділене на два півострови.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Гаряча пропозиція

Okean Tyr's Photo

New photo posted in Okean Tyr: 'MADARA 4* – 287 євро/особа Тури в Болгарію⛱ 💢завдаток – 15%, решту сплачуй за 14 днів до виїзду❗️ 🏨MA...