Гарячі пропозиції - Болгарія

Курорти Болгарії

Болгарія - одна з найкрасивіших країн Балканського півострова, з багатющими культурними традиціями, унікальними історичними пам'ятниками, високими горами і прозорими озерами, блакитним морем і гостинним народом. Сучасні готельні апартаменти Болгарії мають оригінальне архітектурне рішення, цікавий дизайн і відповідають стандартам екологічної безпеки. Розширені і модернізовані лижні бази для гірського відпочинку, з'явилися нові морські здравниці,розвивається безліч бальнеологічних і SPA курортів, набирають чинності сільський і спортивний туризм. Провести відпочинок в цьому чудовому куточку земної кулі можуть собі дозволити люди різного віку і з різним рівнем доходу. Тут сподобається і молоді, що віддає перевагу місцям, де можна розслабитися і вести в основному нічний спосіб життя, і тим, для кого краще спокійний, але разом з тим і ненудний відпочинок.

Албена

Албена - курорт на північному чорноморському узбережжі Болгарії. Він знаходиться в 32 км. від великого міста Варна. Від Варненського аеропорту до Албени добиратися хвилин сорок.Албенскій пляж (довжина пляжної смуги 7 км., Ширина - до 150 м.) відрізняється дуже дрібним світлим піском, тут чисте, безпечне море, з пологим спуском, неглибоке на відстані приблизно 100 метрів від берега.Албена - один з найбільш правильних курортів для відпочинку з маленькими дітьми. По-перше, відмінна екологія (курорт має у  розпорядженні власну кліматичну станцію, в якій цілий рік ведуться спостереження за природою і екологічною обстановкою, Інформацію про температуру повітря і води тут збирають кілька разів в добу, постійно досліджується фізико-хімічний і мікробіологічний склад морської води і навіть радіологічний стан піску. До території курорту примикає унікальний природний заповідник «Балтата», в готелі «Фламінго» споруджені енергозберігаючі сонячні колектори), по-друге, специфічний мікроклімат (ультрафіолетове випромінювання з корисною біологічною активністю, повітря з багатим вмістом йоду, брому, фтору), по-третє, безпека (Албена - курорт з закритою пішохідною територією), по-четверте, ця територія чиста, доглянута, багато зелені, галявин, клумб і газонів, по-п'яте, повно розваг для дітей - дитячі майданчики, дитячі басейни, атракціони, по-шосте, багато готелів працюють за  системою all inclusive ...
Пляжі із золотистим піском, чистісіеьке повітря, живописна природа, від одного споглядання якої багато хто просто хмеліє. В Албені більше 40 готелів, і всі вони стоять на березі моря. Ресторани, нічні бари, бальнеологічний центр. Якщо ви хочете зайнятися фітнесом, тенісом, верховою їздою, підводним плаванням, віндсерфінгом, політати на дельтаплані або вертольоті - все можливо в Албені. Були б тільки бажання і гроші. Приїжджайте сюди з дітьми, бо це ідеальне місце відпочинку для дітей та дорослих. 
 

Балчик

Балчик - маленьке тихе містечко, розташоване на північному чорноморському узбережжі Болгарії, недалеко від курортів Албена, Кранево, Золоті піски. Балчик знаходиться в 43 км. від міста Варна.Балчик відомий своїми історичними пам'ятниками, так само як подіями актуального культурного календаря. Найвідомішими пам'ятками міста є Архітектурно-парковий комплекс «Двореца» - літня резиденція румунської королеви Марії, і прилеглий до цього ансамблю університетський Ботанічний сад, який відомий тим, що має другу за величиною європейської колекцією кактусів і багатьма іншими видами рослин.У Бальчику обладнано сучасний яхт-порт, звідси організовуються морські екскурсії, риболовля, битви на піратських кораблях, романтичні нічні круїзи, прогулянки на яхтах до довколишнього мису Каліакра.        Щороку тисячі туристів відвідують Балчик (Болгарія). Тури в Балчик - своєрідне і неповторне болгарське місто. Розташування вулиць ярусами на схилі горбів створює неповторну зовнішність міста. Головне – взаємна дружелюбність і позитив, яким тури в Балчик заряджає своїх туристів. І якщо Ви вирішите провести свій літній відпочинок в Балчику, то у Вашому розпорядженні багаточисленні двох- і трьох- і чотирьохзіркові готелі, що пропонують справжній домашній затишок. Готелі в Балчику в основному з невеликою і компактною територією. Для відпочинку в Балчику є всі умови: затишні піщані пляжі, численні ресторанчики і кафе, мінеральні джерела і бальнеологічні центри, і, що важливо, доступні ціни. Визначні пам'ятки Балчика досить різноманітні - переконаєтеся в цьому самі – купуйте тури в Балчик від компанії Вир Мандрів.

Бургас

Четверте по величині болгарське місто Бургас розташований в південно-східній частині країни. Клімат тут помірно континентальний з впливом морського. Бургас - крупний індустріальний центр. Це, скоріше, не пляжний район, а ключовий пункт на шляху до великих південних курортів на зразок Сонячного берега - саме в аеропорту Бургаса літом приземляються міжнародні авіалайнери. В околицях міста знаходиться декілька цікавих туристичних місць, наприклад: Свети Влас близько 34 км, Созополь близько 21 км, Равда близько 23 км, Приморсько близько 35 км, Помор'я близько 15 км, Кітен близько 38 км, Средец близько 29 км, Chernomorets близько 15 км, Сонячний Берег близько 29 км, Несеб'р близько 28 км.
       В центрі міста Бургаса, можна відвідати цікаві пам'ятки, творчий фонтан, пам'ятник російського солдата Алеша, найстаріший болгарський Гелікон-магазину або Вільний університет, який є єдиною установою, що пропонують курси в галузі управління та економіки. На південній околиці Бургаса має багато красивих церков і музеїв. Найцікавіше, мабуть, вірменської церкви в типовому вірменського даху.
      Mорський парк - найвідоміша пам'ятка Бургаса. Він розташований на високому березі і тягнеться більш ніж на сім кілометрів вздовж моря. 
      У парку безліч красивих клумб, дерев і скульптур. Там знаходяться пам'ятники відомим історичним особистостям, а також оригінальні сучасні скульптурні твори. В саду можна побачити бюст польського поета Адама Міцкевича, який перебував у місті в 1850 році.       У Mорском парку знаходиться Літній відкритий театр, який вміщує 2500 чоловік. У розпал літнього сезону там проводяться різні фестивалі, вечори фольклорної та сучасної музики, а також театральні постановки. У Mорському парку працює казино і невеликий зоологічний сад, а пройшовши по пішохідній алеї, можна потрапити в жвавий район міста з безліччю затишних кафе, ресторанів і магазинів.

Варна

Місто Варна розташований в однойменній бухті і є популярним приморським курортом. Це третє по кількості населення місто в Болгарії (після Софії і Пловдіва) вважається морською столицею держави і славиться обширними піщаними пляжами. У липні-серпні кількість сонячного годинника в день тут досягає 10-11. Море дивовижне спокійне і безпечне. Уздовж пляжів протягнувся прославлений Приморський парк, розбитий у Варні ще в 1878 році. На території парку знаходяться лазні, Музей морського флоту, Музей природної історії, обсерваторія і планетарій, розкішний акваріум (з морськими і прісноводими мешканцями, а також з тропічною флорою і фауною) і дельфінарій.

Дюни

Курортне селище Дюни розташований в 40 км на південь від Бургаса і всього в восьми кілометрах від чудового містечка Созополь (приблизна тривалість трансферу з аеропорту Бургаської 1 година). Дюни знаходяться на території природного заповідника, в північній частині (зате на південному схилі!) Гірничого масиву Странджа. Пляж тут широкий (близько 100 м) з численними піщаними дюнами. Саме близькість гір і моря і складає основний чарівність курорту Дюни.Комплекс включає в себе 4 готелі: Марина Роял Палас, Бельвіль, Марина Біч, Пелікан і котеджі і пропонує 5-ти і 4-зіркових рівень комфорту і сервісу. Незважаючи на європейську «начинку» зовнішній вигляд готелів носить скоріше традиційний характер і викликає в пам'яті старовинні болгарські міста і монастирі.Курорт Дюни працює за системою «all inclusive» і, на щастя, крім прекрасного багаторазового харчування в кількох ресторанах і барах, надає відпочиваючим можливість не тільки видужати, але і схуднути. Тут можна зайнятися плаванням (є три плавальних комплексу), великим та настільним тенісом, стрільбою з лука, аеробікою, аквааеробікою, тай-бо, велосипедним спортом, волейболом, футболом, серфінгом, фітнесом і таким іншим. На курорті чудово організована дитяча анімація, є дитячі басейни, майданчики, дитячі дискотеки, міні-клуби з різноманітними програмами. Залишивши дітей під наглядом аніматорів, можна зайнятися і власною красою - до ваших послуг перукарня, манікюр, педикюр, косметолог і масажист.Так що приїжджайте, насолоджуйтеся їжею, вином, горами, морем, дюнами, пляжем і один одним!

Еленіте

Курорт Еленіте знаходиться в десяти кілометрах на північ від Сонячного Берега біля підніжжя гори Стара Планіна і в п'ятдесяти кілометрах на північ від Бургаса. Відпочинок в Еленіте - це відпочинок в казковому місці, де зустрічаються море і гори. Тільки голоси відпочиваючих порушують незвичайний спокій і тишу цього місця. Повітря тут дивно свіжий, легкий, насичений киснем і йодом. Щороку на курорті Еленіте відкриваються нові готелі і об'єкти інфраструктури. Море ласкаво плескалося у самого входу в готелі і вілли Еленіте, а «сильні плечі» гори Стара Планіна надійно захищають курорт від холодних північних вітрів. У Еленіте ціни на готелі трошки вищі, ніж на інших курортах Болгарії, бо це рахується "Елітним відпочинком" що сприяє швидкому розвитку регіону і позитивним відгукам про Еленіте. 
Цей чудовий курорт Болгарії - одне з самих екологічно чистих місць в світі, що робить його ідеальним для, для лікування, релаксації і сімейного відпочинку з дітьми.

Золоті Піски

Курорт Золоті Піски знаходиться всього в 17 км. від міста Варна, куди прилітає багато чартерів. Від аеропорту до місця добиратися зовсім недовго - приблизно півгодини.Море, небо, чисте повітря, прекрасний клімат. Стало менше зелені, що зрозуміло, враховуючи бурхливе будівництво останніх років, але курорт як і раніше входить до складу охоронної території Національного парку «Золоті піски». З'явилося багато нових готелів, а старі «соціалістичні» реконструйовані і не мають нічого спільного з тим, що було, скажімо, років десять тому. Переважна більшість з них - гідні чотиризіркові готелі - не дуже дорогі, але комфортабельні. При цьому збережена інфраструктура (загальнокурортний пляж, мережа відкритих басейнів, доступних усім відпочиваючим, пішохідна зона уздовж пляжної смуги) і початковий план розвитку курорту - готелі шикуються тут не в один ряд уздовж берега, а йдуть углиб і піднімаються вгору - ближче до лісопаркової зони.         По-перше, величезна кількість всіляких вечірніх розваг - дискотеки, казино, клуби, боулінг, бари - загалом, вночі Золоті піски щосили переливаються неонової рекламою. По-друге, гордість і краса курорту - аквапарк, відкритий в 2003 році (тоді він був єдиним на всю країну). По-третє, кафе та ресторани на будь-яку кишеню і смак. По-четверте, найрізноманітніші можливості для любителів водних, підводних і пляжних видів спорту. І, нарешті, по-п'яте, багато зроблено для того, щоб дітям на відпочинок не було нудно - є водні гірки, атракціони, електронні ігри, паровозики, поні, батути, всього не перелічити.         Золоті піски дуже вдало розташовані. Звідси рукою подати до Варни з її церквами, музеями, ринками і магазинами. До цікавого скельного монастиря Аладжа можна дійти пішки (йти хвилин сорок). Можна з'їздити в Балчик, на мис Каліакра, побачити «Кам'яний ліс», відвідати ферму мідій. Втім, чому б не поїхати і в Велико Тирново, і в Пловдив, адже Болгарія не така велика країна, до того ж з дуже красивою та яскравою природою, так що їздити на екскурсії - одне суцільне задоволення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Гаряча пропозиція

Okean Tyr's Photo

New photo posted in Okean Tyr: 'MADARA 4* – 287 євро/особа Тури в Болгарію⛱ 💢завдаток – 15%, решту сплачуй за 14 днів до виїзду❗️ 🏨MA...