Поморіе Готелі

Болгарія : Природа

Болгарія - гориста країна . Гірські вершини , пагорби і ущелини з водоспадами і мінеральними джерелами займають більше половини території країни. Майже навпіл країну розсікають Балканські гори (їх болгарське назва - « Стара- Планіна » ) , що простягнулися на 420 км і відомі своїм знаменитим Шипкинским перевалом .
 Еленіте відпочинок
Найбільші гірські масиви - Ріла , Пірін і Родопи - розташовані на південному заході і півдні країни. Майже третина території Болгарії займають ліси . Дуб , бук , граб , ясен , липа , ліщина переважно ростуть в Стара- Планині , Середньої Горе і Странджі . Хвойні ліси переважають на висотах більше 1000 м.

У Болгарії , в основному в гірській частині , мешкають багато видів тварин, зокрема , ведмеді , вовки , благородні олені , сарни , борсуки і шакали , зникли в інших районах Європи.
 Поморіе Готелі
Практично всі землі , зручні для сільського господарства , активно використовуються. Зони , де збережена природна рослинність , розташовуються в гирлах річок Камчия і Раптом , в горах на півдні , в Предбалканах , Стара- Планині , на деяких островах і по берегах Дунаю. Усе узбережжя Чорного моря складається з піщані пляжів , море в районі курортних зон утворює неглибокі бухти. Піщане морське дно має дуже м'який нахил. У морі немає небезпечних тварин.
Унікальне географічне положення Болгарії дозволяє займатися гірськолижним спортом взимку і насолоджуватися пляжним відпочинком біля моря влітку . Болгарія - одна з екологічно чистих країн Європи. У Болгарії створено 11 національних парків і 90 заповідників. Перший національний парк в Болгарії був створений ще в 1934 р. Загальна площа охоронюваних державою національних парків і заповідників складає 498 тис. гектарів. Більшість з них відкриті для відвідування . Відпочинок в Болгарії

Чисте гірське і морське повітря є відмінною особливістю Болгарії. Більшості берегів Болгарії регулярно присуджується Блакитний Прапор за їх екологічну чистоту.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Гаряча пропозиція

Okean Tyr's Photo

New photo posted in Okean Tyr: 'MADARA 4* – 287 євро/особа Тури в Болгарію⛱ 💢завдаток – 15%, решту сплачуй за 14 днів до виїзду❗️ 🏨MA...