Зорніца Сандс Болгарія Єленіте, Святий Влас Апартаменти, Обзор спокійний відпочинок

Болгарія - душевний відпочинок в добрій країні


Душевна і затишна країна , спокійна і сонячна , з неповторною культурою і безліччю привабливих містечок - все це Болгарія ! Болгарія - дивовижна країна , і не тільки тому , що тут морські простори соседствуютс горами , до прекрасного провину подають не менш прекрасні страви , а якість послуг набагато перевершує свою ціну. Ця країна відразу ж розташовує до себе - саме своєю душевністю , дружелюбністю і комфортом. Крім того , тури в Болгарію - відмінний вибір для тих , хто мріє про якісний і приємний відпочинок на морі , проте не володіє достатнім знанням англійської мови. Тут Вас не тільки обов'язково зрозуміють , але і з радістю допоможуть при необхідності.
Еленіте курорт
Всупереч існуючій думці , відпочинок у Болгарії по своїй якості нітрохи не поступається відпочинку в Туреччині чи Єгипті . Сьогодні в країні є


безліч гідних курортів і готелів . Крім того , Болгарію відрізняє більш м'який і приємний клімат , тому тут Ви не будете погано себе почувати , навіть якщо неважливо переносите спеку. Природа Болгарії красива і різноманітна , повітря тут чисте і свіже , а сонце дуже ніжне , завдяки чому відпочинок в Болгарії приносить не тільки естетичне задоволення , але й відчутну користь для здоров'я.

розкішний відпочинок Єленіте

Болгарія - країна золотих пісків , лавандових полів , персикових долин і горіхових гаїв. Горіх - священне дерево для болгар , його заборонено рубати навіть у тому випадку , якщо дерево росте на приватній ділянці . З гірських вершин Ви зможете вдосталь намилуватися

чудовими пейзажами - ліловими полями лаванди , ароматними долинами троянд , яскравими жовтими килимами квітучих соняшників.

Незважаючи на те , що для багатьох відпочинок в Болгарії - це , перш за все , море і пляж , країна володіє також багатою культурою і стародавньою історією , яка відображена в архітектурі , традиціях і життєвому укладі жителів. Незабутньою буде прогулянка мальовничими вуличками невеликих болгарських містечок - середньовічна архітектура і затишна атмосфера притягують не тільки туристів , але й художників з усього світу . Цінителі історії можуть відвідати грандіозну відреставровану фортеця в Велико Тирново , стародавні монастирі і монументи, а також античний амфітеатр в Плодіве . На вуличках ремісників з ранку і до пізнього вечора кипить робота - майстри на всі руки створюють оригінальні сувеніри з дерева та кераміки , тут же готують рожеве мило , масло , лікер , сушать трави на чай. Поруч з майстернями розташовуються музеї , галереї , невеликі кафе і ресторани.



Болгарська кухня безумовно заслуговує на особливу увагу. Різноманіття м'ясних страв не знає кордонів , однак будьте акуратні - болгарська кухня багата гострими спеціями. Варто спробувати також національні страви з сиру і кислого молока. Вельми популярними є « сирені » - запечені в горщику сир , яйце і помідори , а також « таратор » - холодний суп з кислого молока , огірків та цибулі. Однак незмінне традиційне блюдо - це шопській салат , до складу якого входять помідори , запечений перець , огірки , бринза і соняшникову олію . До Шопський салату прийнято подавати 50 гр справжньою сливової ракії .
Зорніца Сандс Болгарія Єленіте
Ракію - національний напій болгар , який являє собою особливий вид фруктового бренді , готують і в домашніх умовах , і в громадських закладах. Ракія може бути сливової , виноградної , яблучної , абрикосовою - всього офіційно налічується більше 23 видів .

Болгарія також є країною по- справжньому якісного вина - тут не буває підробок. У країні сертифіковано 153 сорти вина , спробувати які можна і в готелі , і в ресторані , і навіть у горах . Там же любителі екзотики можуть скуштувати буйволяче молоко і взяти участь в одному з найбільш вражаючих стародавніх звичаїв - нестинарські танцях .



Нестинарські танці , або танці на вугіллі - споконвічно болгарська звичай , проте навіть тут нестинар - тих, хто може ходити по вугіллю , зовсім небагато. Вважається , що стародавні нестінари були предками індійських йогів. У гірських селах під відкритим небом розташувалися яскраві і незабутні національні заклади - « чеверме » , які варто відвідати кожному , хто вирішив провести свій відпочинок у Болгарії. Після прибуття туристи розташовуються за столами , неподалік від яких горить величезне багаття . На рожні коптитися баранчик , гостям подають страви національної кухні , пригощають найкращим вином і ракией , розважаючи традиційними піснями і танцями. Проте найголовніше дійство починається після настання сутінків. Нестинар розгрібає багаття , налаштовується ... і ступає на розжарене вугілля . Переконатися в тому , що все насправді може кожен - нестинар бере на руки одного з гостей і переносить через багаття. Згідно з народним повір'ям той, кого перенесли через вугілля , завжди буде здоровий , багатий і щасливий.

Тури до Болгарії дуже різноманітні і дозволяють гармонійно поєднувати неквапливий відпочинок біля моря і можливість доторкнутися до древніх традицій цієї дивовижної балканської країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Гаряча пропозиція

Okean Tyr's Photo

New photo posted in Okean Tyr: 'MADARA 4* – 287 євро/особа Тури в Болгарію⛱ 💢завдаток – 15%, решту сплачуй за 14 днів до виїзду❗️ 🏨MA...