Несебр акційні пропозиції, Сонячний берег вибір готелю, автобусні рейси в болгарію, Сонячний Берег забронювати готель

Несебр - одне з найбільш відвідуваних місць на болгарському узбережжі. Цей затишний і якийсь казковий містечко на північ від Бургаса розташований на скелястому острові довжиною 850 м і шириною 300 м. , пов'язаному з узбережжям вузькою смугою землі . У в'їзду в Несебр гостей зустрічає чарівна старий млин . Бруковані вулички , добре збережені середньовічні церкви і дерев'яні споруди XIX в . надають Несебру особливу чарівність. Сьогодні Несебр включений в список світової культурної спадщини. Він перебуває під егідою ЮНЕСКО з 1983 р. , а в 1956 р. Несебр був оголошений містом- музеєм.
Засноване фракійцями в кінці II століття до Р.Х. поселення на крихітному півострові в Чорному морі в 72 році до нашої ери завоювали римляни. Селище , що називався тоді Месембрія , швидко перетворився на важливий торговий пункт. У 680 році він був зведений до рангу єпископського міста та одразу опинився між млиновими жорнами політики . Правителі тут змінювалися швидко і часто : на володіння містечком претендували і візантійський імператор , і болгарські князі. У 811 р. містом заволодів болгарська хан Крум , який і перейменував його в Несебр.
Але період вищого розквіту Несебр пережив таки при болгар . Князі зводили тут храми , розмірами затьмарюють попередні візантійські споруди. Вигляд міста визначали колись 40 сакральних будівель , і приблизно чверть із них дісталася наступним поколінням лише у вигляді руїн. Церкви Несебра - це приголомшлива кам'яна хроніка , бо в ній відображена бурхлива історія країни, що опинилася в епоху пізнього Середньовіччя на 500 років під османським пануванням.
Найкоротший шлях у минуле Болгарії лежить через стародавні східні ворота Несебра з їх двома п'ятикутними баштами. Залишивши позаду це потужна споруда , відвідувач опиняється в лабіринті переулочков , де, здається , зупинився час .
Поверх міцних кам'яних стін нижніх поверхів (колись винні льохи і підвали) височіють дерев'яні надбудови : житлові приміщення , балкони , покрівлі прикрашені різьбленням і рельєфами. Ці приземкуваті , щільно притулившись один до одного будинку в чорноморському місті Несебрі вистояли в бурях всіх епох. Разом з 10 - ю церквами міста вони вважаються видатними пам'ятками культури Болгарії.
Старі церкви цього мальовничого містечка , одні з найкрасивіших в окрузі , являють собою химерну суміш слов'янських і грецьких архітектурних традицій. Чотири з них перетворені в художні галереї та відкриті для відвідувачів , а діюча « Свята Богородиця » відома своєю чудотворною іконою. Щороку напередодні свята Святої Діви в серпні віруючі проводять у цій церкві ніч з надією на зцілення своїх хвороб .

Немає коментарів:

Дописати коментар

Гаряча пропозиція

Okean Tyr's Photo

New photo posted in Okean Tyr: 'MADARA 4* – 287 євро/особа Тури в Болгарію⛱ 💢завдаток – 15%, решту сплачуй за 14 днів до виїзду❗️ 🏨MA...